Kundvagnen är tom
Boktips från Chefstips.se""

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon
Grattis!
Den här boken ingår i vår kampanj med bonusböcker. Om du beställer den här boken idag så kommer du att få välja en bonusbok ur vårt sortiment innan du checkar ut i kassan

Kreativitet utan flum - Så blir du ett kreativt geniLägg varan i kundvagnen
Författare:
Stefan Ekberg
Huvudförfattare till 350 avsnitt av TV-serien Vänner och Fiender, Op7, Nya Tider, romanförfattare, journalist och författare till ett femtiotal böcker om företagande och personlig utveckling.
Jämför priset
Adlibris - 508 kr
Bokus - 489 kr
CDON - 479 kr
Hos oss just nu - 296 kr
Frakten kostar bara 39 kronor inom Sverige, hur många böcker du än beställer! Alla beställningar över 800 kronor skickas fraktfritt.
Jobbar du kreativt - på riktigt?
Alla pratar om kreativitet. Man ska vara kreativ på jobbet, på fritiden och varenda platsannons och företagsbeskrivning ropar ut värdet av kreativitet. Men nästan alla har missat vad kreativitet egentligen är (mer än ett coolt ord att säga om sig själv i ett CV). Här är boken som visar HUR du ska göra för att få de där riktigt unika idéerna -helt utan sandaler, roliga hattar och velourbrallor.

Ur innehållet:

Metoderna som gör dig till ett kreativt geni
 • 60 smarta sätt att träna upp sin kreativitet varje dag - kolla sidan 36 och framåt
 • Hur man lär sig att tänka det som ingen annan har tänkt genom geniala trick
 • Hur man tänker utanför boxen – på riktigt - utan floskler - sidan 123

 • Så öppnar du upp hjärnan för idéer
 • Vill du veta hur du får igång dina kreativa projekt snabbt, bläddra till sidan 62
 • Svårt att hitta flowet, slå upp sidan 79
 • Wow! Hemligheten med hur du går från idé till verklighet utan att tröttna är avslöjad

 • Kreativitet är inte ett dugg mystiskt - (Sorry alla kreativitets-gurus därute)
 • 150 fantastiska sätt att komma vidare när du fastnar (för det kommer du att göra)
 • Testa dig själv – hur kreativt mottaglig är du egentligen just idag?
 • Hur du får ditt undermedvetna att jobba med problem medan du gör annat

 • Kreativitet på jobbet - mycket verkstad och lite snack istället för tvärtom
 • 30 konkreta tips som skapar ett kreativt företag
 • 25 livsfarliga misstag som nästan alla företag gör
 • Hemliga tips om brainstorming som bara de mest kreativa vet
 • Utvärdering av kreativa projekt – är det här verkligen bra?

 • Och missa inte...
 • 50 Roliga och bisarra vanor hos världsberömda kreativa genier
 • Olika tester som ställer dig mot väggen - vågar du?
 • En kreativitetstest som det egentligen borde vara licens på att använda. Använd den på egen risk.

 • Om författaren
  Boken är skriven av Stefan Ekberg, författare till ett femtiotal böcker om företagande och personlig utveckling. Den här bokens erfarenheter är dock hämtade från hans tid som romanförfattare och huvudförfattare för bl a TV-såpan Vänner och Fiender, ett jobb som krävde ett konstant flöde av nya bra idéer – annars blev det sparken.

  Så här tycker läsarna

  "Jag hade förmånen att få läsa den här boken som korrektur och det första jag tänkte på är att det här är en bok för proffs och kanske lite för tuff för känsliga personer som egentligen bara har kreativitet som hobby. Hela boken är som ett citat från TV-serien Fame: "You've got big dreams? You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying - in sweat!" Dessutom skrattade jag nästan hela tiden. Jag älskar den!"
  Torbjörn Blom, Stockholm

  "Kreativitet utan flum är den välmenande men bestämda smockan, sparken, eller skjutsen du behöver för att skapa kreativa resultat. Boken är ovanligt konkret för sin genre - du får lära praktiska tips på hur du kommer igång, tar dig förbi idétorkor och tacklar din allra största fiende - dig själv."
  Leif Denti, Tusentips.se

  "Jag har läst allt som finns att läsa om kreativitet och köpte boken bara för att det var Stefan som skrivit den utan större förhoppningar om något nytt men om en bra läsupplevelse. Och så blir jag knockad igen. Du skriver så man blir förälskad varje gång. Du provocerar och visar vägen, lyfter upp och skakar om samtidigt. Nu sitter jag här med mitt eget kreativa projekt och är full av konkreta råd om hur jag kommer vidare. Tack igen. Det här är en fantastisk bok som borde vara obligatorisk läsning för alla eftersom den inte bara hjälper till att få projekt, utan själva livet framåt."
  Eva Nilsson, Täby

  "...jag erkänner att jag gått i samma fällor som större delen av befolkningen och mest intresserat mig för mossan i gräsmattan och var det är extrapris på oxfilé (som du säger) men boken öppnade mina ögon. Jag tänker inte fortsätta vara konsument i mitt liv. Jag lovar. Men det är lite jobbigt att ha börjat se hur det verkligen ser ut runt omkring mig. Vilka robotar jag har runt omkring mig. Den här boken har ställt till det för mig eftersom du trycker på knappar som det växt spindelväv på. Boken gör ont men på rätt sätt."
  Anna Strömberg, Malmö

  "Fy fan vad bra! Jag gillar allt i boken men framför allt alla tips om hur man gör när man fastnar. Det är ju bara att slå upp hur man ska göra så står det där. Var har den här boken funnits under hela min journalistkarriär?"
  Denise i Odense

  "Det här är en bok som direkt går rakt på sak och som verkligen levererar massor av praktiska lösningar på hur man bättre kan lära sig utnyttja sin kreativitet. Stefan Ekberg har en osviklig förmåga att kunna hitta problemens kärna och sedan lotsa läsarna till en konkret lösning.
  Lättläst och sakligt med humor, finess och en uppriktig personlig touch. Det här är en bok som aldrig kommer bli omodern!"
  Thomas Nilsson, Thomas Nilsson produktion

  " Det är en typisk Stefan Ekbergbok som visar "hur" man gör inte bara "att" man ska göra. Den som inte blir ett kreativt geni efter att ha använt alla de här tipsen är bortom all räddning. Det här är utan tvivel den bästa bok om kreativitet jag läst."
  Eva Torstensson, Stockholm

  "Först blev jag provocerad när jag läste om hur mänskligheten har hamnat i en konsumtionsfälla där de bara använder saker och aldrig skapar något själva. Den tog rakt i hjärtat! Sedan blev jag glad och upplyft och kände att det här är så sant. Nu när jag läst klart boken är jag frälst. Nu börjar mitt skapande liv - men observera att det blir utan flum"
  Lilian Lundberg, Gävle

  "Äntligen en rakt på sak-bok om hur alla snabbt kan bli kreativa utan att behöva gå en yogakurs först. Exemplen i boken om hur kända människor både var kreativa och lite småtokiga är väldigt stimulerande och bekräftande för oss som redan anser oss som fantasislösande personer men blir tveksamma ganska ofta när omgivningen inte hänger med i vår spontanitet. Ser fram emot uppföljaren fylld med ännu fler fallexempel och personbiografier från människans kreativa historia genom århundradena!"
  Jack Hansen från idésajten Copywriter.se

  "Ordet "kreativitet" är så otroligt överanvänt i TV-branschen där jag jobbat i över 15 år och därför har jag alltid föredragit ordet "påhittig". Alla slänger sig med och missbrukar ordet kreativitet. Men nu när jag läst Stefans bok har jag kommit närmare ordet kreativ och tycker inte att det är lika pinsamt längre eftersom det är tydligare vad det egentligen handlar om. Påhittighet är, har jag förstått nu, bara en ytterst liten del av kreativitet. Den är gnistan men inte arbetet."
  Krobbe Ekberg, Manusproducent bl. a

  "Oj vilken bok. Jag är faktiskt stum. Det här är världens mest spännande bok just nu. Den har fått mig att skämmas för att jag använt ordet kreativitet som något från en tuggummimaskin. Nu har jag fått respekt för ordet men också sett att det finns delar i min hjärna som behöver utmanas och när jag gör det kommer idéerna att komma av sig själva. Nästan. Jag har sett täckelsen falla från ett ord som jag egentligen aldrig har förstått vad det betyder men nu inser är något som kommer att jobba för mig varje dag. Fantastiskt. Fantastiskt."
  Linda Elofsson, Göteborg

  "Jag köpte boken och läste på tåget mellan Sthlm och Gbg och ville egentligen bara ha lite sällskap. Och så fastnade jag. Efter en timme var jag röd i ansiktet och tänkte att om det kommer en rånare nu så får han ta pengarna, men inte den här. Jäklar i min lilla låda vilket uppvaknande. Jag gillar speciellt hur du tvingar mig att tänka med olika exempel och tips. Men lite arg är jag också eftersom jag inte kunde sova på kvällen sen. Det här är en revolutionerande bok skriven av min idol. Konstigt att få en idol i min ålder."
  Peter Magnusson, världsmedborgare

  "Jag tillhör kategorin människor som tycker att det är lättare att läsa böcker om kreativitet än att vara kreativ på egen kammare. Därför har jag läst den härliga och utmanande boken ”Kreativitet utan flum”, och inte skrivit en egen. Av många hundra kreativa tips i den här boken fastnar framför allt två godbitar: om att ifrågasätta auktoriteter, speciellt auktoriteten i dina egna långvariga övertygelser (sidan 138). Mycket användbar (för alla, tror jag). Sedan är det ett eminent tips på sidan 104 som jag tog till mig direkt, om att se möjligheter i allt utom när det är riktigt trångt. Detaljerna i det avlånga tipset får du läsa om själv. Sedan jag läste ”Gerillaföretagaren” för drygt 10 år sedan har drygt tjugo av Redaktionens böcker passerat. Man kan nästan påstå att jag gillar deras böcker :). ”Kreativitet utan flum” är den mest inspirerande, men också den mest krävande, då jag tydligare inser de sidor hos mig själv som behöver släppas lösa. Bra, nyttigt och kanske inte det roligaste. Tack Stefan!"
  Lollo Vestlund, falun

  ”Kreativitet utan flum” är en bok jag rekommenderar till målgruppen den är skriven för, dvs. till dig som vill ha ett praktiskt verktyg att effektivt bruka din kreativitet. Materialet i boken är välkänt, välstrukturerat och välavvägt och fungerar på så sätt väl som handbok eller uppslagsverk."
  Torun Israelsson, Kreativitetsguiden  Beställ antal:
  Vill du bli en ännu bättre chef?
  Här får du tips som gör din vardag som chef lättare. Allt ifrån hur du motiverar till kritiserar på rätt sätt - och självklart hur du leder personalen direkt mot målen.

  Chefstipset har 24 000 prenumeranter och har funnits i tio år i år.

  Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för chefer.

  Läs vad du får för tips...

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

    Chefstips.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@chefstips.se | Sitemap